Marta Ciurana: “Esclat de fe i de joves”

Marta Ciurana: “Esclat de fe i de joves”

La raó que em va motivar a participar en la 31a Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia va ser l’impuls de trobar-me amb milers i milers de joves que també viuen la fe com jo i volem seguir el camí de Jesús, el retrobament amb el Crist i també amb mi mateixa per a reflexionar sobre allò que sóc i vull ser, per a ser cridada a ser instrument de la misericòrdia de Déu, i sobretot per les ganes de formar part d’aquesta gran família i comunitat de cristians en la unió de la comunió.

En la visita als camps de concentració d’Auschwitz i Birkenau em va impactar molt el fet de saber que allí havien perdut la vida tantes persones. És en llocs com aquest quan em pregunto: «On és Déu?» En el missatge del viacrucis el Papa em va respondre: «Déu està en ells», Jesús està en ells, pateix en ells, profundament identificat amb cada un. Ell està tan unit a ells, que formen gairebé com «un sol cos».

La JMJ també s’ha escaigut en l’Any de la Misericòrdia. També nosaltres, els pelegrins, vam poder experimentar una de les seves obres: «Acollir el foraster.» Durant tres dies vam ser acollits en famílies de la parròquia de Bochnia, que és la que se’ns va assignar. La seva acollida va ser excepcional. Ens van esperar fins a altes hores de la matinada, estaven sempre disponibles a portar-nos allà on calgués, ens donaven menjar i beguda, molt més del que necessitàvem, i sobretot ens van fer sentir estimadíssims. Ara tenim una nova família a Polònia, i tot plegat va ser possible gràcies al fet que ells es van prendre seriosament i amb molta autenticitat i compromís el fet d’acollir el foraster.

Tot plegat, una jornada amb moltes anècdotes, moments i reflexions que s’ha convertit en una gran experiència que m’ha fet créixer en el camí de la fe i de la vida.

«La Jornada Mundial de la Joventut comença avui i continuarà demà, a casa vostra, perquè és allà on Jesús us vol trobar a partir d’ara.» Així ens va enviar el papa Francesc en la missa d’enviament i així ho farem, perquè és ara que nosaltres hem de portar aquesta llum, esperança, alegria i testimoniatge a les nostres vides i a les nostres parròquies.

Marta Ciurana Playà (17 anys)
Parròquia de l’Assumpció de les Borges del Camp