Cap de setmana intens!

Cap de setmana intens!

El dissabte dia 5 de novembre una cinquanta d’animadors i acompanyants de joves es van trobar a la Casa d’Espiritualitat Maria Immaculada de Reus per tal de participar en la Jornada de formació. Enguany el tema escollit va ser l’acompanyament dels adolescents i joves i va anar a càrrec del P. Enric Puiggròs, jesuïta, encarregat de la pastoral vocacional de la Companyia de Jesús i especialitzat en l’acompanyament de joves.

Puiggròs va mostrar com tota la pastoral de joves ha de ser pastoral vocacional, que ajudi al jove a discernir què li demana Déu de la seva vida, per tal d’assolir una vida de plenitud. Va marcar les línies bàsiques i les eines i recursos necessaris per esdevenir un bon acompanyant, va explicar la necessitat de l’acompanyament per als joves i per als mateixos acompanyants, i va emmarcar el procés de creixement vital, emocional i espiritual dels adolescents i joves. Els participants van valorar d’una manera positiva tot allò après, recordat i compartit.

FOTOS!


L’endemà, diumenge dia 6 de novembre, al Centre Tarraconense El Seminari, hi va haver el segon «Set de Déu» (7d10) del curs. Es va iniciar amb la celebració l’eucaristia al Claustre de Sant Pau i tot seguit hi va haver el testimoni-formació de l’Alexis Gamiz, un jove que ha estat a la Comunitat del Cenacle. Sota el títol «Drogues i alcohol. Felicitat o evasió?», l’Alexis va donar el seu testimoni vital de conversió, que va impactar molt als joves, per la seva cruesa i alhora pel seu canvi. Tot seguit van compartir tertúlia per taules a partir de les preguntes que el ponent els hi havia donat. La formació va finalitzar amb un diàleg.

L’espai «7d10» és un espai de formació i creixement ofert per la Delegació a tots els majors de disset anys i els seus acompanyants, amb la voluntat de gaudir d’un espai on alimentar plegats el creixement en la vida de fe.

FOTOS!