Formació per animadors ‘Cridats a escoltar’

Formació per animadors ‘Cridats a escoltar’

Amb el lema «Cridats a escoltar», animadors de joves i també alguns preveres van participar el dissabte dia 9 de novembre en la formació que cada any organitza la Delegació a la Casa d’espiritualitat Maria Immaculada de Reus.

La directora de la Plataforma social Salesians Sant Jordi de Lleida, Pilar Lance, va obrir la jornada amb una primera introducció sobre l’acompanyament en la qual va exposar els diferents tipus que existeixen avui dia i com l’Església opta per l’acompanyament espiritual com un instrument i servei necessari per ajudar els joves a què es trobin amb Crist, tal com recull l’exhortació apostòlica del papa Francesc «La joia de l’evangeli». Lance també va destacar que l’acompanyament espiritual és clau per millorar la vida d’oració, continuar la vivència de experimentada, per exemple, en uns Exercicis espirituals; créixer en la relació amb Déu, identificar experiències de Déu en la pròpia vida quotidiana o discernir i prendre decisions.

La segona part del matí va consistir en realitzar un exercici personal on cada animador/a havia d’analitzar com és la seva relació amb Déu i si estaven disposats a deixar-se acompanyar. Seguidament hi va haver la posada en comú, moment en què es van poder plantejar dubtes i qüestions relatives a l’acompanyament i pensar de quina manera es pot concretar aquest acompanyament en els grups de les parròquies.