Trobada formativa amb les escoles de l’arxidiòcesi

Trobada formativa amb les escoles de l’arxidiòcesi

Els equips directius, de pastoral i els professors de religió de l’arxidiòcesi han estat convocats, per segon any consecutiu, per la Delegació a una trobada formativa presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol. La formació, que va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones, va tenir lloc el dimarts dia 18 d’octubre al Centre Tarraconense El Seminari.

El Sr. Arquebisbe els va adreçar unes primeres paraules destacant que la dimensió espiritual cal aprendre-la, també, a l’escola. «Sense la formació humana no es pot construir res», va dir. Després de la pregària inicial i la presentació de l’himne jove «Sembradors d’esperança», Mn. Joan Àguila, capellà de l’escola Joan XXIII de Bonavista i consiliari de la demarcació de Minyons Escoltes i Guies a Tarragona, entre d’altres càrrecs pastorals, va impartir la formació sobre l’acompanyament dels adolescents i joves a l’escola posant de relleu el valor de l’animació cristiana com a pilar bàsic per a la descoberta de la interioritat i la fe. Mn. Àguila, partint del text evangèlic de la paràbola del sembrador (Mt 13, 3-8), va animar als responsables dels centres i professors a donar més valor a les activitats pastorals perquè no es converteixin en propostes aïllades. «Cal fer una proposta explícita de la fe», va proposar.

En la formació també va donar a conèixer un seguit de propostes i estratègies per a l’acompanyament dels alumnes en l’escola. «Hem d’acceptar incondicionalment els joves que acompanyem, escoltant-los activament i mostrant-los confiança en el seu procés de creixement. Hem de ser bons testimonis i sembradors d’esperança per a ells». Mn. Joan Àguila va destacar que en l’acompanyament «no cal arribar a comprendre plenament els joves que acompanyem però cal creure en ells, en el pla de Déu que té per a cadascun dels nois i noies, i en nosaltres mateixos.»

Finalment, Mn. Josep Mateu, delegat diocesà de pastoral de joventut, va presentar el calendari d’activitats de la Delegació per aquest curs i el lema «Sembradors d’esperança» extret de les paraules del papa Francesc adreçades als joves durant la JMJ de Cracòvia d’aquest estiu passat.

FOTOS!