Jornada de formació sobre com ajudar i acompanyar els joves en una societat ‘hipersexualitzada’

Jornada de formació sobre com ajudar i acompanyar els joves en una societat ‘hipersexualitzada’

Una cinquantena d’acompanyants de joves van participar el dissabte dia 4 de novembre en aquesta formació a la Casa d’espiritualitat Maria Immaculada de Reus.

La jornada, a càrrec de Juanjo Fernández, consultor pedagògic de la Fundació Escola Cristiana, va oferir claus per ajudar i acompanyar els adolescents i joves en una societat ‘hipersexualitzada’. «Cal que en els nostres grups donem respostes argumentades i no evadim segons quin tipus de preguntes. És important fer-los conèixer la proposta de l’Església i el seu missatge d’amor evangèlic», va dir.

Fernández també va subratllar que és important respectar els ritmes de cada etapa, no avançar ni plantejar certes qüestions que un infant o adolescent encara no es pregunta. En el transcurs de la jornada també es va analitzar, a través de diferents fragments audiovisuals, com es transmeten avui dia conceptes com ara l’amor, l’afectivitat i la sexualitat, i el vincle o desunió entre ells. A més, a través d’una dinàmica per equips van definir els trets que fan que una relació de parella sigui fruit, o no, del veritable amor.

Per a oferir un millor acompanyament Juanjo Fernández va apuntar que cal conèixer quines són les preocupacions de cada adolescent i jove sense caure en una actitud paternalista. «Hem de tenir present que l’adolescència genera un procés conflictiu en la persona, una revolució a nivell físic i psicològic, que genera molts dubtes i angoixes», va assegurar. «Un grup de joves funcionarà sempre i quan ells puguin expressar amb naturalitat el què passa en el seu interior», va cloure.

FOTOS!