Salou acull la Trobada diocesana ’19

Salou acull la Trobada diocesana ’19

Els adolescents i joves de l’arxidiòcesi es van aplegar al Teatre Auditori de Salou (TAS) per a donar el tret de sortida a la trobada diocesana d’aquest any. L’acte de benvinguda va comptar amb els parlaments de Mons. Jaume Pujol, administrador apostòlic de l’arxidiòcesi; de Mn. Josep Mateu, delegat diocesà de Joventut; de Mn. Santiago Soro, rector de la Parròquia de Santa Maria del Mar de Salou i del Sr. Pere Granados, alcalde de Salou. Els parlaments van ser acompanyats per la interpretació de l’himne «Tu ets amb mi» a càrrec de Mn. Joan Àguila i d’uns jocs de benvinguda.

Seguidament, els joves participants es van dividir per edats. En cada un dels espais els joves van poder conèixer i treballar la vocació i el testimoni de santedat d’un personatge diferent: un jove surfista, metge i seminarista, que va morir a la mar, Guido Schaffer; una jove religiosa lliurada als més necessitats, Clare Crockett, i sant Óscar Romero.

Acollida de la creu de Mossul

El moment més emotiu de la Trobada va ser l’entrada de la creu de Mossul portada pels mateixos joves. La creu, procedent de l’església siro-ortodoxa de Sant Simó de Bartella, als afores de Mossul (Iraq), forma part d’un Viacrucis de paret i té clares marques d’haver estat cremada a causa d’un incendi. L’artista Beatriz de Colmenares, per a realçar-la, ha ornamentat una creu de majors dimensions que conté la creu malmesa. Gràcies a la Fundació Pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada la creu de Mossul s’estarà a l’arxidiòcesi durant tot aquest mes de maig i serà acollida per parròquies, escoles i comunitats.

També es va comptar amb el testimoni d’un jove cristià de l’Iraq que, juntament amb el seu germà, ha hagut de marxar de casa seva a causa de la seva fe.

Tot seguit, en processó, acompanyats de palmes i música, els joves es van dirigir a l’església parroquial de Santa Maria del Mar de Salou on es va celebrar l’eucaristia.

«Estimats joves», va dir Mons. Pujol en l’homilia, «deu ser obra de l’Esperit Sant haver començat el meu episcopat amb joves i que, avui, un dia tan significatiu per a vosaltres com és aquesta trobada sigui per a mi el final del meu episcopat. Vaig començar amb vosaltres i acabo amb vosaltres. Sou un do per a l’Església, sou l’alegria, la flama viva i inquieta, el nostre futur. Gràcies per acompanyar-me  aquell primer dia, gràcies per acompanyar-me avui i per deixar-vos acompanyar».

La celebració es va cloure venerant la creu de Mossul seguida del sopar i el concert a càrrec a càrrec de DJ Nira.