Joves de l’arxidiòcesi a la 38a Trobada Europea de Joves de Taizé a València

Joves de l’arxidiòcesi a la 38a Trobada Europea de Joves de Taizé a València

Del 28 de desembre a l’1 de gener més de 15.000 joves d’arreu d’Europa s’han aplegat a la cita anual que cada finals d’any convoca la comunitat ecumènica de Taizé en una ciutat diferent. L’any vinent serà Riga, la capital de Letònia, qui acollirà aquesta trobada.

Centenars de joves de les diòcesis amb seu a Catalunya, entre els quals joves de Tarragona i El Vendrell, han participat en aquesta nova etapa del pelegrinatge de confiança a través de la terra juntament amb joves procedents de més de cinquanta països, entre ells nou-cents voluntaris que han vetllat pel bon funcionament de la trobada. El germà Alois de Taizé, prior de la comunitat, a través de les diverses reflexions diàries, els ha plantejat cinc propostes sobre la Misericòrdia per a la reflexió i l’acció durant els tres propers anys. El prior els ha parlat de l’acollida, l’amor, l’alegria, la pau i la misericòrdia de Déu partint de la recent experiència viscuda durant aquest Nadal a Síria.

Durant la trobada europea, la Catedral de València, l’Església de Santa Catalina i dues grans carpes instal·lades als jardins del riu Túria han acollit les pregàries diàries del migdia i la tarda. A més, s’han proposat prop d’una trentena de tallers sobre la fe, la solidaritat i societat, l’art i la cultura en diferents esglésies, escoles, parròquies o centres. Els joves han estat acollits en famílies de la ciutat de València i dels pobles propers. En les parròquies d’acollida han pregat plegats i han participat en petits grups de reflexió.

FOTOS!