Bon estiu!

Bon estiu!

Encara que l’època estival ens permeti sortir de la rutina i gaudir fent coses que durant la resta de l’any queden en l’oblit per falta de temps, aquest període també ens regala l’oportunitat per a créixer espiritualment. A continuació trobareu deu senzills consells per a posar en pràctica.

1- Viu la naturalesa. A la platja, a la muntanya…, allà on sigui, descobreix la presència de Déu i lloa’l per haver-la creat amb tanta bellesa.
2- Viu la teva condició de cristià amb naturalitat. No t’avergonyeixis de ser cristià, falsejaries la teva identitat.
3- Viu el diumenge. També en el temps de vacances el diumenge és el dia del Senyor i Déu no fa vacances. Participa en l’eucaristia dominical. Si ets fora informa’t dels horaris de missa de l’església més propera.
4- Viu la família. Dialoga, juga, gaudeix d’ells sense presses. Resa en família. En la mesura del possible, assistiu junts a l’eucaristia.
5- Viu la vida. La vida és el gran regal de Déu. No la posis en perill innecessàriament i evita posar en risc la vida dels altres.
6- Viu l’amistat. Des de l’escolta, la confiança, l’ajuda, el diàleg, l’enriquiment i el respecte a la dignitat sagrada dels altres.
7- Viu la justícia. No esperis que tot t’ho donin fet. D’altres treballen perquè tu puguis tenir vacances. Ells també tenen drets. Respecta’l.
8- Viu la veritat. Evita la hipocresia, la mentida, la crítica, la presumpció enganyosa i interessada i l’ociosa vanaglòria. És un camí a recórrer.
9- Viu la netedat de cor. Supera la cobdícia, l’egoisme, l’hedonisme o allò que més et costi viure en el teu dia a dia. Les vacances no són sinònim de permissivitat.
10- Viu la caritat. No ho vulguis tot per a tu. Pensa en qui no pot tenir vacances, perquè ni tan sols té el pa de cada dia. L’amor i la solidaritat vers els qui més ho necessiten tampoc fan vacances.