Mn. Joan Soler: «L’Àfrica m’ho ha donat tot»

Mn. Joan Soler: «L’Àfrica m’ho ha donat tot»

Una trentena de joves i animadors de l’arxidiòcesi van participar el divendres, dia 5 d’abril, en el Set de Déu (7d10), un espai de pregària i formació.

Amb el lema «Val la pena deixar-ho tot? El testimoni vital d’un jove missioner a l’Àfrica», l’activitat, celebrada al Centre Tarraconense El Seminari, es va iniciar amb una pregària davant la capella de Sant Pau i va prosseguir amb el testimoni del prevere del bisbat de Girona, Mn. Joan Soler, el qual ha estat de missioner durant nou anys al Togo, l’Àfrica.

Mn. Soler va compartir amb els presents alguns moments que li han marcat la vida: la crida al sacerdoci,  dues experiències a Guatemala i Moçambic que van fer-li plantejar la seva vocació missionera, la seva estada a l’Àfrica com a missioner i el fet tornar de nou a Catalunya, ara fa més d’un any.

Tot i haver viscut moments molts durs a l’Àfrica, marcats per l’extrema pobresa, el dolor i la mort, espera tornar-hi algun dia. «L’Àfrica m’ho ha donat tot», va afirmar. «La gent del meu voltant no esperava res de mi sinó que hi fos, m’anomenaven “l’home del somriure permanent”».