Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona: «La pastoral de tu a tu és clau a l’escola»

Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona: «La pastoral de tu a tu és clau a l’escola»

 Els equips directius, de pastoral i els professors de religió dels centres educatius de l’arxidiòcesi han estat convocats, per quart any consecutiu, per la Delegació a una trobada formativa. La formació, que va comptar amb la participació d’una cinquantena de docents, va tenir lloc el dia 16 d’octubre al Centre Tarraconense El Seminari i va ser presidida pel vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny, qui va agrair el compromís i treball constant dels docents.

Aquest any la formació va anar a càrrec del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell, el qual abans de ser nomenat bisbe ha estat delegat de catequesi al bisbat de Mallorca, professor de Religió i coordinador de pastoral de diverses escoles diocesanes d’aquest mateix bisbat.

La formació va oferir algunes pistes i reflexions perquè l’escola sigui un espai evangelitzador. Seguint les indicacions del papa Francesc, Mons. Vadell va subratllar que la conversió pastoral ha d’impregnar totes les estructures i que més important que traçar una estratègia o dissenyar un pla pastoral hi ha la renovació de l’encontre personal amb Jesucrist. «El document postconciliar Ad gentes remarca el testimoni, la caritat i el primer anunci com a tres aspectes importants en el procés d’evangelització», va apuntar. El bisbe auxiliar de Barcelona va explicar que els joves, ara més que mai, necessiten referents que els tractin bé, que siguin honestos amb ells i, sobretot, que els escoltin. «La pastoral de tu a tu», va dir, «és clau».

La trobada va ser una oportunitat per a presentar l’himne i algunes activitats d’interès de la Delegació per als centres educatius com és el cinema espiritual que es convoca el mes de desembre.

FOTOS