Més d’un miler de joves participen a l’Aplec de l’Esperit a Tortosa

Més d’un miler de joves participen a l’Aplec de l’Esperit a Tortosa

Convocats amb el lema «Crist és la vida» més d’un miler d’adolescents i joves dels deu bisbats amb seu a Catalunya i Mallorca, entre els quals més de 130 joves de la nostra arxidiòcesi, han participat aquest cap de setmana, dies 19 i 20 de maig, a l’Aplec de l’Esperit, la trobada interdiocesana de joves convocada pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ). Uns 250 voluntaris i col·laboradors han fet possible la celebració d’aquesta trobada.

Aquest edició, la número 12, va començar a la ciutat de Tortosa, al Seminari Diocesà, on els joves van ser acollits i allotjats. Seguidament es van desplaçar al Parc Teodor González on va tenir lloc l’acte de benvinguda amb música, teatre i una mostra de la Festa del Renaixement amb abanderats i cavallers. La tarda va ser el moment de les activitats tant per als adolescents com per als joves. Els adolescents es van dirigir al parc de la Universitat Rovira i Virgili on, dividits en cinc espais van reflexionar sobre els diferents tipus de sets que poden tenir (poder, amor, llibertat…) i com Jesús pot saciar-les. Aquesta activitat es va cloure amb una breu catequesi del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell.  Mentrestant, els joves van participar en una gimcana en la qual, amb l’ajuda de testimonis, es van poder plantejar la seva vocació.

El moment central de l’Aplec, l’eucaristia, va ser a la Catedral de Tortosa. Presidida pel Sr. Arquebisbe i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Jaume Pujol, va comptar amb la majoria dels bisbes de Catalunya i l’acompanyament musical d’un grup de joves músics tortosins.

«Amb el lema “Crist és la vida!” us hem convidat a ser deixebles missioners, a encomanar la vida que Jesús ens regala a cadascú de nosaltres», va iniciar l’homilia el Sr. Arquebisbe. També va convidar als joves a fer preguntes sobre les sets més profundes del seu cor: «De què teniu set estimats joves? D’estimar d’una manera incondicional, sense reserves o dobles intencions? Teniu set de ser feliços? De posar el vostre gra de sorra en el món? De seguir a Jesús?» El prelat va convidar als joves a deixar que Jesús faci estada en ells, a abandonar allò que no els fa feliços, a cercar el bé dels altres, a dignificar la societat amb l’esforç del seu treball i a fer possible que la seva vida sigui evangeli en estat pur.

Després de la celebració de l’eucaristia els joves es van dirigir pel centre de la ciutat, a ritme de batucada, fins el Seminari diocesà on van sopar i gaudir d’un concert del grup britànic de música cristiana Worship Central, que va presentar el seu nou disc Mercy Road. La jornada es va cloure amb una estona de pregària, amb l’exposició del Santíssim Sagrament i acompanyada amb els cants del grup de música Worship.cat.

L’endemà, diumenge dia 20, l’Aplec es va traslladar a Sant Carles de la Ràpita. Allí els joves, a través de diverses proves i dinàmiques pel Passeig marítim, van recordar el sentit de ser batejat. Tot seguit, al Parc de Garbí, van renovar les promeses del Baptisme i amb el parlament del bisbe de Girona i encarregat de la pastoral de joventut de Catalunya, Mons. Francesc Pardo, i del director del SIJ, Mn. Bruno Bérchez, es va cloure festivament l’Aplec.

40 anys del primer Aplec

El maig de 1978 es va convocar a Siurana una trobada amb el lema «Siurana de l’Esperit». Aquesta primera trobada va ser organitzada i convocada pels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, amb la voluntat d’aplegar tots aquells que formaven part del moviment en un dia important com era la Pentecosta. Després el van seguir Solsona (1982), el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (1985), Lleida (1988), Manresa (1991), Girona (1994), Vilafranca del Penedès (1998), La Seu d’Urgell (2002), Tarragona (2007), Terrassa (2010) i Banyoles (2014).

FOTOS!