El primer 710 presencial després de la pandèmia: “L’ecologia integral, una moda del segle XXI?”
El passat divendres dia 18 de febrer, el Centre Tarraconense El Seminari va acollir la celebració de la primera trobada presencial del 7d10 després de la pandèmia, coincidint també amb la primera sessió d’aquest any 2022.
En aquesta ocasió, va ser Maria Bargalló, vicepresidenta de Justícia i Pau, l’encarregada d’oferir el seu testimoni als joves que van participar. Amb el títol «L’ecologia integral, la moda del segle XXI?», Bargalló va explicar que va iniciar la seva tasca en aquesta organització a partir de la publicació de l’encíclica Laudato si’ del papa Francesc, amb l’objectiu de posar en pràctica «la xarxa completa de relacions: amb la natura, entre els humans, amb tu mateix i amb Déu».
Durant la conferència, va exposar diverses iniciatives de Justícia i Pau on treballa aquesta ecologia integral en àmbits diferents, com la pastoral familiar o els grups de joves. En primer lloc, va parlar del projecte ‘eCO4’, que pretén «traduir als joves el discurs de la Laudato si’ des de la consciència, la coherència, el compromís i la constància».
Un altre projecte que ja estan desenvolupant és ‘Més que sort’, amb el qual «s’aborda el tema energètic generant energia solar a les teulades de parròquies o escoles i repartint-ne l’excedent que no s’usa per a resoldre la pobresa energètica dels veïns de la zona». Per últim, Bargalló va anunciar que s’està treballant també en un projecte conjunt amb artistes de diferents confessions religioses per a desenvolupar obres i tallers relacionats amb l’art, la natura i l’espiritualitat.
Al llarg de tota la sessió, Maria Bargalló va remarcar el fet que «actuar com a cristians ens fa anar sempre a contracorrent». La societat, va assegurar, «ha incorporat uns valors i una manera de veure el món actual que no és cristiana». Davant d’aquesta situació de les problemàtiques que viu el nostre planeta, «l’Evangeli té resposta per a tot el que està passant», va afirmar. En aquest sentit, va proposar «una reconversió per a posar sobre la taula l’Evangeli tal com és».