Vetlla de finals de curs a Valls

Vetlla de finals de curs a Valls

Més d’un centenar d’adolescents i joves, acompanyats dels seus animadors i rectors, es van reunir el divendres dia 2 de juny a l’església parroquial de la Mare de Déu del Lledó en una vetlla d’acció de gràcies presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.

En el cap de setmana de la solemnitat de Pentecosta la vetlla va ser un moment d’acció de gràcies per tot el viscut durant el curs a través de tantes activitats —trobades, formacions, celebracions, voluntariat…— i també d’entendre com els fruits de l’Esperit Sant —l’amor, la joia, la pau, la paciència, la bondat, la benvolença, la dolcesa, la fidelitat i el domini d’un mateix— són presents en la vida de cada jove.

La vetlla es va iniciar amb les paraules del P. Joan Font, rector de la Parròquia acollidora, el qual els va convidar a deixar de costat per una estona totes les preocupacions diàries i viure amb intensitat el moment. El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va explicar-los que l’Esperit Sant és la gran força de l’Església i dels cristians. També els va dir que és conscient de les dificultats que avui troben els joves per a viure la seva fe i manifestar-la. «Malgrat les dificultats val la pena ser cristià, ser deixeble de Jesús. Confieu en l’Esperit, obriu el vostre cor a l’Esperit des de la pregària, el silenci, l’eucaristia, el bon testimoni… ell pot fer coses molt grans amb vosaltres però heu deixar que mogui el vostre cor.» El Sr. Arquebisbe també els va recordar la importància de l’acompanyament. «No vulgueu anar sols en el camí de la fe. Deixeu-vos acompanyar per aquells que ja han recorregut un tram més llarg de camí i que segur que són per a vosaltres un exemple i referent», va dir.

Abans de cloure la vetlla, el delegat diocesà de Joventut, Mn. Josep Mateu, va agrair la participació de tots els presents i va encomanar les activitats d’estiu que es faran tant a nivell diocesà com parroquial. Mn. Mateu també els va parlar del proper Sínode que el mes d’octubre de 2018 se celebrarà a Roma sobre el tema «Els joves, la fe i el discerniment vocacional» i tot el treball previ que implicarà la participació dels preveres, els animadors i els mateixos joves.

Després del sopar la postvetlla va anar a càrrec de Paul Ponce, un dels millors malabaristes del món que ha actuat arreu del món i en trobades de joves com la Jornada Mundial de la Joventut de 2005 a Colònia, davant el papa emèrit Benet XVI. Ponce, acompanyat de la seva dona i els seus quatre fills, va compartir, després de l’actuació, el seu testimoni de conversió i fe amb tots els presents.

FOTOS!