Prop de 70 persones participen en la formació Life Teen a Reus

Prop de 70 persones participen en la formació Life Teen a Reus

Els dies 20 i 21 de gener hem organitzat a Reus un entrenament sobre el mètode catequètic Life Teen adreçat a adolescents i joves amb l’objectiu d’implantar-lo a les parròquies de l’arxidiòcesi i donar resposta així a les dificultats actuals. Una setantena de persones de diverses parròquies, entre els quals hi havia animadors, catequistes, preveres i joves, han participat de la formació d’aquest cap de setmana.

La formació, a la Casa d’espiritualitat Maria Antònia Paris de Reus, ha anat a càrrec del responsable de Life Teen a Espanya, Jordi Massegú, el qual ha donat a conèixer en què consisteix aquest mètode, procedent dels Estats Units, adreçat a joves de 1r i 3r d’ESO (Edge) i a joves de 4t d’ESO i Batxillerat (Life Teen).

«Si tenim fe passen coses grans», «Déu no escull als capacitats però capacita als que escull», «Deixeu-vos sorprendre per Déu», «El present i futur de l’Església de Tarragona depèn de vosaltres». Aquestes són algunes de les idees que Jordi Massegú va utilitzar per a motivar els assistents. Partint de la seva pròpia experiència, primer als Estats Units i actualment a la Parròquia del Sant Esperit de Terrassa, va oferir claus per a aplicar aquest mètode a qualsevol realitat parroquial.

Els participants van aprendre a preparar en grups una sessió pràctica de Life Teen, van conèixer quins trets caracteritzen l’entorn juvenil d’avui dia i aspectes importants en l’acompanyament dels joves com la importància de la pregària i l’eucaristia, el protagonisme de la música i consells pràctics per a saber comunicar d’una manera eficaç.

Del 10 al 12 de març el Seminari Conciliar de Barcelona acollirà un entrenament de Life Teen a nivell europeu.

FOTOS!