250 joves participen en la Trobada diocesana a Riudoms

250 joves participen en la Trobada diocesana a Riudoms

En el marc de la trobada, celebrada el dissabte 18 de març, es va fer l’acollida diocesana de la creu de Lampedusa.

Els adolescents i joves de l’arxidiòcesi es van aplegar a l’ermita de Sant Antoni de Riudoms per a donar el tret de sortida a la trobada que va començar amb l’himne «Sembradors d’esperança» interpretat per Mn. Joan Àguila, cantant del grup Canta la Teva Fe. L’acte de benvinguda va comptar amb els parlaments del Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol; el delegat diocesà de Joventut i rector de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, Mn. Josep Mateu i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Riudoms, Sr. Xavier Gallego. Un grup de joves del poble acollidor també els va donar la benvinguda.

Seguidament, els joves participants es van dividir en tres grups segons l’edat tot dirigint-se a la Casa de Cultura de la vila, l’antiga Llar de jubilats i l’Abadia. En cada espai els joves van visionar diferents vídeos que els va fer descobrir què omple realment el seu cor i els fa viure amb autenticitat. A través del treball en grups també van descobrir com és d’important deixar lloc Déu perquè transformi el seu interior.

La trobada va seguir al Teatre del Casal Riudomenc amb un tercer eix sobre el fet de superar les pors personals per a lliurar-se, amb confiança, a Déu i als altres. Responent a aquest moment els joves van escoltar el testimoni d’una noia de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona que ha fet una experiència missionera en dues ocasions a Hondures, a la diòcesi de Trujillo. Blanca Serres va compartir les pors i les dificultats de respondre a la crida de la missió i va explicar als joves que malgrat totes les inseguretats inicials Déu no ens deixa mai sols i ens estima a través de les persones que posa al nostre costat.

Acollida de la creu de Lampedusa

 El moment més emotiu de la Trobada va ser l’entrada al Teatre de la creu de Lampedusa portada per quatre joves. Aquesta creu ha estat realitzada amb peces de fusta de les pasteres d’immigrants arribades a la costa de l’illa siciliana de Lampedusa i beneïda pel papa Francesc. El presentador de l’acte, Pablo Muñoz, va explicar que són moltes les persones que han de marxar de casa seva cercant esperança a causa de la guerra, la violència o el fanatisme. I també són molts els cristians perseguits, torturats i morts que lluiten cada dia per a no perdre l’esperança. «Aquesta creu ens vol fer present aquestes realitats on Déu també hi és i ens crida a donar-los esperança».

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Riudoms, Josep M. Cruset i un representant de la Fundació Casa dello Spirito e delle arti onlus el qual va lliurar una rèplica de la creu al Sr. Arquebisbe tot agraint la seva acollida a l’arxidiòcesi. El viatge de la creu de Lampedusa és una iniciativa cultural i espiritual iniciada al Vaticà l’any 2014 amb l’objectiu que viatgi per diferents països.

Tot seguit va començar l’eucaristia a l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, una parròquia que enguany celebra els 400 anys de la seva construcció. La creu de Lampedusa va encapçalar la processó d’entrada seguida dels joves i els preveres assistents i va presidir tota la celebració dalt el presbiteri. Seguint amb el fil conductor de la trobada i l’evangeli de la Samaritana l’aigua va tenir un paper rellevant en la celebració com a símbol de vida i plenitud. El Sr. Arquebisbe, en l’homilia, va dir que hem de mirar aquesta creu, «mirar-la i contemplar-la llargament, perquè en ella es fa present el dolor de Crist i també el dolors de tants germans nostres que perden la vida travessant el Mediterrani». La celebració es va cloure amb la veneració de la creu de Lampedusa.

La trobada va finalitzar amb el sopar i el concert a càrrec del grup de música de Terrassa «Afinant un somni».

FOTOS!