Més de sis mil joves a Àvila en el V Centenari del naixement de Sta. Teresa de Jesús

Més de sis mil joves a Àvila en el V Centenari del naixement de Sta. Teresa de Jesús

Del 5 al 9 d’agost va tenir lloc a Àvila la Trobada europea de joves, en el V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, on hi van participar més de 6.000 joves cristians, entre ells, cinc-cents joves procedents de les diòcesis amb seu a Catalunya que formen el Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ). També hi va haver representació de l’arxidiòcesi.

Sota el lema «En tiempos recios, amigos fuertes de Dios», l’encontre va ser una experiència de comunió i alegria entre els joves i l’Església, afavorint una trobada personal amb Crist i altres joves. Com acostuma a passar en aquest tipus de trobades els joves van ser conscients que no estan sols en el seu camí de fe.

Al llarg d’aquests dies van ser nombroses les propostes que es van oferir com ara recessos, catequesis, celebracions, concerts d’autors cristians, visites culturals a la Catedral o a l’exposició Las Edades del Hombre o gimcanes, entre d’altres. Els joves procedents de les diòcesis catalanes es van aplegar el primer dia de la Trobada en la celebració de l’Eucaristia en el Convent de la Encarnación presidida per Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i bisbe delegat de la pastoral juvenil de la Conferència Episcopal Tarraconense. També es van aplegar de nou en la celebració del perdó. Tot i que la trobada va començar el dia 5, nombrosos joves van començar dies abans el seu pelegrinatge, caminant des de Segovia fins a Àvila.

Un dels moments més significatius de la Trobada va ser la vetlla de pregària presidida pel bisbe de Solsona i responsable del Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Xavier Novell, al recinte Lienzo Norte el dissabte, dia 8 d’agost, a la nit. En l’homilia, a través de la paràbola de la vinya i els sarments actualitzada per a la generació de l’smartphone, els va fer veure que sense Déu no poden fer res, com un mòbil sense la seva font d’energia. «Tu sense mi no arribes, et quedes curt. Tu, sense el meu amor, t’esgotes i no vals per a res més.»

L’encontre va finalitzar amb una missa d’enviament presidida pel cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid, i concelebrada per una trentena de bisbes i 52 sacerdots. El Papa Francesc va enviar un missatge als participants de la trobada on els va animar a «no conformar-se amb una vida mediocre i sense aspiracions» així com a «esforçar-se per créixer en una profunda vida d’amistat amb Crist.»

En la pàgina web oficial de la Trobada, http://www.eej2015.com/, s’hi poden trobar vídeos resum de cada dia com també les homilies i missatges pronunciades per aquesta ocasió.

FOTOS!