Arriba a l’arxidiòcesi la Llum de la pau procedent de Betlem

Arriba a l’arxidiòcesi la Llum de la pau procedent de Betlem

Més de dues-centes persones van aplegar-se a l’església parroquial de Sant Joan Baptista de Valls, el passat divendres dia 15 de desembre, en l’acte de rebuda de la Llum de la pau organitzat pel Secretariat Diocesà d’Animació Bíblica, la Demarcació de Tarragona dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la nostra Delegació.

La vetlla de pregària presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va iniciar-se amb la seva salutació a tots els presents seguida de la projecció d’un vídeo sobre l’origen i sentit d’aquest acte que, any rere any, aplega a joves i grans. Aquest any la vetlla es va fer ressò de notícies d’actualitat que enfosqueixen el nostre món com l’amenaça nuclear, la fam que afecta, segons l’organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació (FAO), a 795 milions de persones al món, o bé el nostre entorn més proper com l’onada de delinqüència que es viu darrerament al barri vell de Valls. Per a simbolitzar com aquestes notícies enfosqueixen la nostra societat es va anar enfosquint progressivament el temple. En el moment de les pregàries es va tenir present tantes situacions doloroses del nostre món fet que es va acompanyar de l’encesa d’espelmes amb la llum de la pau procedent de Betlem. Totes elles es van dipositar al mig del temple resseguint el dibuix d’un gran colom, símbol d’aquesta pau tant anhelada.

L’acte també va comptar amb l’aportació del jove Òscar Millan el qual va explicar el seu testimoni de vida i de fe al costat de les persones més pobres o necessitades de la societat. A partir de la seva experiència va convidar als joves a descobrir quin és el do que Déu els ha fet en la seva vida i posar aquest talent al servei dels altres.

La distribució de la Llum de la Pau es fa des de Viena (Àustria). Allí, unes setmanes abans del Nadal es reparteix la Llum —encesa cada any per un nen o nena austríac a la cova del naixement de Jesús a Betlem— a totes les delegacions escoltes i guies assistents d’arreu del món perquè la facin arribar als seus països tot portant un missatge de pau, amor i esperança.

FOTOS